IJsclubs

IJsclubs en schaatssporten op de ijsbaan haarlem

Op de IJsbaan Haarlem kun je niet alleen langebaanschaatsen op de 400meterbaan, maar ook kunstschaatsen, shorttracken en bandy (hockey op schaatsen)  beoefenen. Hieronder vind je informatie over langebaanschaatsen, maar ook over shorttrack en kunstschaatsen. Voor informatie over shorttrack en kunstschaatsen kun je op dez links klikken.

Schaatsles op zaterdagochtend 

De ijsclubs organiseren op zaterdagochtendschaatsles voor de jeugd. Er zijn drie lesuren tussen 8.20 en 11.30 uur  waarin  jeugd tussen 6 en 14 jaar kan leren schaatsen. De lessen worden gegeven voor instructeurs (vrijwilligers) die zelf enthousiaste schaatsers zijn.

De kosten voor circa 20 lessen, een wedstrijdje en de afsluitende feestelijke 11-elfstedentocht bedragen ongeveer € 85 ,- (dit is inclusief les en toegang tot de ijsbaan). Als je naar beneden scrolt op deze pagina, vind je de contactgegevens van de ijsclubs. Voor het jeugdschaatsen hoef je nog geen lid te worden van een ijsclub. Bij het eerder genoemde bedrag komen dus geen bijkomende kosten. De schaatslessen voor de jeugd worden financieel mede mogelijk gemaakt door het Gewest Noord-Holland/Utrecht van de KNSB, vandaar dat de vergoeding voor het jeugdschaatsen laag is (circa € 3,50) per keer voor 60 minuten schaatsles.

Bij de schaatslessen op zaterdagochtend staat plezier voorop. 

Neem contact met een ijsclub op over het jeugdschaatsen. De ijsclubs heten je kinderen van harte welkom. Jeugdschaatsen is schaatsles voor de jeugd. Veel plezier...Langebaanschaatsen - ijsclubs

Leren schaatsen en trainen. Zo'n twintig ijsclubs maken gebruik van de IJsbaan Haarlem. De ijsclubs hebben les- en trainingsgroepen op alle niveaus, voor alle leeftijden. Training en les worden zowel overdag als 's avonds gegeven door ervaren instructeurs of trainers. Plezier en gezelligheid staan voorop. Aan jou de keuze of je met een vast groepje wekelijks aan je schaatstechniek wilt werken, of dat je gaat voor het rijden van een stevig aantal rondes om je conditie te verbeteren om je klaar te stomen voor het natuurijs of de Weissensee.

Wedstrijdschaatsen. Wil je marathons of langebaanwedstrijden rijden? Dat kan ook bij de ijsclubs. De langebaanwedstrijden worden altijd op zaterdag- en zondagavond verreden. Marathons staan voor maandagavond op het programma. Om wedstrijden of marathons te kunnen rijden moet je lid zijn van een ijsclub én een wedstrijdabonnement op een trainingsuur kopen. Daarnaast heb je een KNSB-wedstrijdlicentie nodig. De ijsclubs informeren je (van pupil tot master) graag over de mogelijkheden en hoe een en ander werkt. Bel en laat je informeren...

Zomeractiviteiten. De meeste ijsclubs organiseren in de zomer verschillende activiteiten om fit te blijven (of te worden) en je voor te bereiden op het schaatsseizoen. Deze kunnen bestaan uit loop- en bootcampachtige trainingen (droogtraining), fietsen of inline-skaten. Je hoeft dus niet tot in het winterseizoen te wachten om contact op te nemen met een ijsclub.

Iedereen welkom bij de ijsclubs. Moet je goed kunnen schaatsen om bij een ijsclub te gaan (wedstrijd)schaatsen? Nee, dat is helemaal niet nodig. De ijsclubs zijn er juist voor om je (beter) te leren schaatsen.

Lid worden van een ijsclub.Schaatsen voor je conditie, je techniek, de gezelligheid of voor wedstrijden, en misschien zelfs wel al deze zaken bij elkaar: een lidmaatschap van een ijsclub maakt het mogelijk

Overzicht ijsclubs

Hieronder vind je een lijst met de ijsclubs die trainen op de IJsbaan Haarlem. Er is er altijd wel eentje bij jouw in de buurt.  De ijsclubs heten je van harte welkom:

Alkemade - IJsclub Alkemade | www.ijsclubalkemade.nl

Haarlem, Heemstede, Bloemendaal  - IJsclub voor Haarlem en omstreken| www.ijsclubhaarlem.nl

Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Santpoort - Schaatsclub Mooie Nel| www.mooienel.com

Heemskerk - IJsclub Kees Jongert | www.ijsclubkeesjongert.nl

Kaag, Kaagdorp - IJsclub Kagermeer | www.ijsclubkagermeer.nl of sts-kgm.nl

Kudelstaart - Schaatstrainingsgroep VZOD | www.stgvzod.nl

Leimuiden - IJsclub Nut & Vermaak | www.ijsclubnutenvermaak.nl

Lisserbroek, Lisse - IJs- en skeelerclub Lisserbroek | www.ijs-skeelerbaan.nl  of sts-kgm.nl 

Noordwijk - Noordwijkse IJsclub | www.nijcgevers.nl/schaatsen

Rijsenhout en Aalsmeer, Hoofddorp, Nieuw-Vennep - IJsclub de Blauwe Beugel | www.ijsclubdeblauwebeugel.nl

Sassenheim - Schaatstrainingsgroep Sassenheim | www.ijsclubsassenheim.nl  of sts-kgm.nl

Spaarndam, Velserbroek - IJsclub Nova Zembla | www.ijsclubnovazembla.nl

Ter Aar - Schaatstrainingsgroep Ter Aar | www.stgteraar.nl

Velsen - Schaatsvereniging Velsen | www.schaatsverenigingvelsen.nl

Warmond - Warmondse IJsclub | www.wijc.nl

Zaandam en omstreken - STG Zaanstreek | www.stg-zaanstreek.nl

Zwanenburg, Halfweg, Hoofddorp - IJsclub Zwanenburg e.o. | www.ijsclubzwanenburg.nl

Shorttrack

Shorttracken is een spectaculaire ijssport die beoefend wordt op de 30 x 60 meter baan (het middenterrein). Shorttracken is dynamisch, snel en vooral ook een teamsport. Het is ook nog eens een Olympische schaatssport. Shorttrackschaatsers zijn snel, behendig lenig, en - soms - wat brutaal. 

Op de IJsbaan Haarlem kun je op donderdag (18.15-19.15 uur) en op zondag (19.15-20.45 uur) shorttracken bij Shorttrack Haarlem. Moet je heel goed kunnen schaatsen: nee, dat leren de trainers je wel. Wel is het handig als je een beetje kunt overstappen (pootje over). 

Iedereen is welkom voor een proefles. Shorttrack Haarlem heeft alle materialen voor de sport te leen: shorttrackschaatsen, helmen en beenbeschermers. Kijk voor alle informatie over shorttrack op de website van Shorttrack Haarlem. 

De kosten voor een shorttrack-proefles, inclusief toegang tot de schaatsbaan, schaatsen en beschermmaterialen en de training:  € 10,-


Kunstschaatsen, kunstrijden en ijsdansen

Op IJsbaan Haarlem kun je kunstschaatsen bij:  Kunstschaatsvereniging Haarlem of  De Gouden Schaats. Op de websites vind je informatie over beide verenigingen/schaatsscholen. 

Er zijn kunstrijgroepen voor alle leeftijden. Altijd al eens willen ijsdansen? Dit is je kans. Neem contact op met een van beide kunstschaatsscholen voor meer informatie over de lesprogramma's en de trainingstijden.

Bandy

Hou je van hockey. Dan is bandy helemaal voor jou. Bandy is hockey op het ijs. Het wordt op het ijs gespeeld op ijshockey schaatsen, sticks en een balletjes volgen de spelregels van het veldhockey. Lijkt je dit wat: neem dan contact op met Bandy Haarlem: bandyhaarlem.nl/