Nieuws

Buffelmarathon voor iedereen op zaterdag 24 maart (25 of 100 ronden)

27 februari 2018
Zin om nog één keer een avondje lekker te buffelen en veel rondjes te rijden? Dat kan op zaterdagavond 24 maart vanaf 21.30 uur. De IJsbaan Haarlem organiseert dan een buffelmarathon voor iedereen. Je hoeft voor deze marathon geen licentie te hebben. Iedereen is welkom, dus ook recreanten van (bijna) alle leeftijden. Er worden die avond vier buffelmarathons over twee verschillende afstanden gereden. Voor iedereen is er dus wel een uitdaging die bij je ambitie en conditie past.

Een kwart marathon (25 ronden)
Voor iedereen die wil meemaken hoe leuk marathon rijden is, maar opziet tegen een volle marathon van honderd ronden staat een kwart marathon (25 ronden) op het programma. Er wordt achter een gangmaker gereden. Er komen twee groepen: een groep die op ongeveer 50 seconden per rondje gaat rijden en een groep die in 45 seconden een rondje aflegt. De gangmakers verlaten de marathon na 22 ronden. De 3 laatste ronden mag je er een wedstrijd van maken... aan jouw de keuze.
 
Echte marathon (100 ronden)
Voor de doorgewinterde schaatsers is er een echte marathon van 100 ronden. Als je eerder wilt stoppen dan kan dat natuurlijk. Als de groep 90 ronden gereden heeft, gaat de gangmaker opzij en mag je de laatste 10 ronden zo snel rijden als je wilt. Er komt een snelle groep (45-39 seconden per ronde) en een ietwat langzamere (50-46 seconden per ronde).

Kwart en echtmarathon altijd uitrijden
Iedereen mag de volle afstand uitrijden ook al wordt je gedubbeld door het peloton. Eerder stoppen is natuurlijk toegestaan.

Praktische info
Begin: 21.30 uur (graag om 21.00  uur aanwezig zijn).21.30 start 25 rondenmarathon.
22.00 uur start 100 rondenmarathon. Kosten: € 10,- bij voorinschrijving, inclusief een biertje/frisje na afloop in Maartens Café. Bijdrage à contant te voldoen bij entree. Inschrijving op de avond is ook mogelijk (tot 21.15 uur). De kosten bedragen dan € 12,50, eveneens inclusief drankje in Maartens Café.
 
Prijzen en transponder
Voor de eerste drie rijders (zowel voor de mannen, als vrouwen) die 25 of 100 ronden hebben afgelegd zijn er prijzen. De eerste prijs: een pakketje van drie speciaal biertjes, voor de tweede plaats een pakket van twee biertjes, etc. Bepaling aan de hand van de transpondertijden. Die moet je dan wel om hebben. Je mag overigens meedoen zonder transponder. Je wordt dan alleen niet in de uitslag opgenomen.
 
Veiligheid
Een helm is verplicht.. Een fietshelm of skihelm is toegestaan, hoewel wij een voor de schaatssport gecertificeerde helm met klem aanraden. Schaatsen met onbedekte, blote enkels is niet toegestaan. Wij adviseren je om snijvaste handschoenen, alsmede scheen-, enkel- en nekbeschermers te dragen. 
 
Aanmelden door hier te klikken.

Terug naar het nieuwsoverzicht