Nieuws

Jubileum IJsclub Haarlem

2 januari 2019
Op zaterdag 19 januari viert de IJsclub Haarlem zijn 150-jarige verjaardag. De gehele dag staat de IJsbaan in het teken van dit jubileumfeest. Dit betekent dat het vrije schaatsen op deze dag gewijzigd is en de geldt ook voor de toegansprijs. Alle informatie over de toegankelijkheid voor schaatsers en over de jubileumactiviteiten op 19 januari vind je in het onderstaande programma van de IJsclub Haarlem.

 Feestprogramma zaterdag 19 januari a.s.:

08.30 – 12.00 uur Jeugdschaatsen
Alle jeugdleden van alle schaatsclubs mogen lekker komen schaatsen. Er is gezorgd voor een gevarieerd spelprogramma dus zal ieder kind zich er reuze kunnen vermaken. Na afloop is er voor elke deelnemer chocomel en een aardige herinnering.
12.30 – 14.30 uur 11-Dorpentocht
Begeleid door de gezelligheid van een echt dweilorkest kan iedereen uit heel Haarlem en omstreken, inclusief ooms, tantes, neefjes, nichtjes en de buren, een spannende 11-Dorpentocht schaatsen, vol hindernissen en met heuse stempelposten. Gratis toegang voor leden en voor kinderen tot 15 jaar. Aan niet-leden boven de 15 jaar vragen wij €1 voor het goede doel.
15.00 – 17.00 uur Vrij schaatsen
Tegen een symbolische vergoeding van slechts €1 per persoon ten behoeve van het goede doel, mag iedereen uit heel Haarlem en omstreken, inclusief ooms, tantes, neefjes, nichtjes en de buren, komen schaatsen op het prachtige ijs van IJsbaan Haarlem.Dat goede doel is de Stichting Velovelo, opgericht op 24 augustus 2010. Stichting VeloVelo ondersteunt, middels kleinschalige projecten, mensen op de Filipijnen met de wil en de capaciteiten om een zelfstandig en onafhankelijk bestaan op te bouwen.Onze Linda Selhorst en Marjolein van Wijk zitten in het bestuur van Stichting VeloVelo.
16.00 – 20.00 uur Demonstratiesporten op het middenterrein
Demonstratiesporten op het binnenterrein. Kom kijken en doe mee!
– Kunstrijden 16:00 uur
– Schoonrijden 17:00 uur
– Bandy 18:00 uur
– Shorttrack 19:00 uur
De verenigingen hebben enthousiast gereageerd en hebben een leuk programma beloofd.
15.30 – 17.30 uur Receptie, uitsluitend voor leden en genodigden
In en om Maarten’s Café: hapjes, drankjes, toespraken en Koud Kunstje met de Jubileumwals.
18.00-19.30 uur
Ook op dit uur mag, tegen een symbolische vergoeding van slechts €1 per persoon ten behoeve van het goede doel, iedereen uit heel Haarlem en omstreken, inclusief ooms, tantes, neefjes, nichtjes en de buren, komen schaatsen op het prachtige ijs van de IJsbaan Haarlem, maar dan nu gehuld in historische kleding en zo mogelijk op houten schaatsjes en begeleid door de Haarlemse BigBand: The Junior Jazz Experience”

Met om 19:15 uur Carrouselschaatsen 
Hierbij gaan we bij een vriendelijk schaatstempo met zoveel mogelijk schaatsers een zo lang mogelijk lint of schaatstreintje maken, met als ultieme doel om de cirkel rond te krijgen, zodat de voorste rijder weer achter de laatste rijder aan kan sluiten.
Vanaf 20.00 uur Disco-schaatsen
Onder de “dance”-klanken van DJ Tom Crawford, rijden we ter afronding van de festiviteiten de Avond van het IJs. Je kunt op het middenterrein ijsdansen of op de 400m baan je gereden rondje laten afstempelen. Er is Koek & Zopie en de toegang is gratis en voor iedereen!

(Kleine wijzigingen in het programma zijn nog mogelijk)

Expositie

Van 11 januari tot en met 8 februari 2019 is de expositie over 150 jaar IJsclub Haarlem te bewonderen in de Kloostergangen van het stadhuis Haarlem. Op werkdagen geopend van 08.30 tot 17.30 uur.

Voor vragen over het Jubileum kunt u een mail sturen naar jubileum@ijsclubhaarlem.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht