Nieuws

IJshockey spelen op de IJsbaan Haarlem

29 april 2019
IJshockey steeds populairder
Er zijn steeds meer groepen die ijshockey (willen) spelen en daar zijn we verheugd om. Het succes van ijshockey maakt het echter noodzakelijk één en ander te reguleren met als doel om - enerzijds - de ijshockeyers ruimte en goede spelmogelijkheden te bieden en - anderzijds - het gebruik van de ijsbaan voor overige gebruikers en in het bijzonder de jonge kinderen veilig en gezellig te houden. In verband hiermede heeft de directie van IJsbaan Haarlem een aantal maatregelen genomen die hieronder beschreven worden.  

IJshockey alleen op dinsdag- en donderdagavond
Komend schaatsseizoen zijn de openingstijden van de 30x60-meterbaan (middenterrein) gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. De middenbaan is op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur gesloten, maar wel van 21.15 tot 23.00 uur voor iedereen geopend om ijshockey te komen spelen. Op donderdagavond is de baan van 19.30 uur en 23.00 uur geopend, maar alleen om ijshockey te spelen. Je kunt voor beide avonden een regulier toegangskaartje bij de balie kopen. Ook tienrittenkaarten zijn geldig. Op donderdagavond kun je tot 21.30 uur materialen (ijshockeyschaatsen en sticks) huren bij de schaatsverhuurwinkel. Let op: op dinsdag en donderdag is de schaatsverhuur open tot 21.30 uur!

Let op: donderdag tussen 19.30 en 21.30 uur kunnen er Bavarian curling clinics gegeven worden. Er is dan minder ruimte beschikbaar voor ijshockey! Van 21.30 tot 23.00 uur is de baan volledig voor de ijshockey beschikbaar.

Vrij schaatsen op 30x60-meterbaan op dinsdag- en donderdagavond niet mogelijk 
Op dinsdag- en donderdagavond kun je in het schaatsseizoen 2019-2020 niet meer vrij schaatsen op het middenterrein (30x60-meterbaan): het middenterrein is die avond gereserveerd voor schaatsers die ijshockey willen spelen. Vanzelfsprekend kun je deze avonden wel terecht op de buitenbaan om te schaatsen. Let op: rekjes of de blauwe zeehondjes mogen niet op de 400-meterbaan gebruikt worden. 

IJshockey spelen in Haarlem: samen sporten
Groepen en groepjes mogen op de hierboven genoemde tijden zelf een wedstrijdbaantje uitzetten over de breedte van de ijsvloer (max. 1/3 deel van de baan). Er zijn voldoende driehoekkussens beschikbaar om drie banen uit te zetten. De IJsbaan Haarlem zorgt voor de benodigde doeltjes. Als je geen groep hebt om mee te spelen, dan kun je gewoon naar de baan komen en vragen of je die avond met een van de groepen mag meedoen. Wellicht zijn er ook anderen die op zoek zijn naar een groepje om mee te spelen. Omgekeerd: laat een speler die geen team heeft met jouw groep meespelen. 

Vrij schaatsen op 30x60-meterbaan op woensdag- en vrijdagavond
Woensdag- en vrijdagavond is de 30x60meter bestemd voor vrij schaatsen en kun je op de baan gebruik maken van rekjes en andere schaatshulpen. Deze avonden is er ook alle ruimte voor ouders met kinderen of de jeugd om lekker te schaatsen. Het is deze avonden niet meer de bedoeling dat er ijshockey wordt gespeeld, zeker niet met harde pucks. Als het druk is mag je op deze avonden bovendien geen baantje uitzetten. 

De 30x60meterbaan open tot 23.00 gezelligheid centraal
Op de laatse vrijdag van de maand is de 30x60meterbaan geopend van 19.30 tot 23.00 uur open om te schaatsen. Gezelligheid staat centraal: de spotlights met de gekleurde lichten staan aan en hebben wij de knop van het witte licht lager gezet. De verlengde openingstijden (tot 23.00 uur) geldt op 25-10, 29-11, 20-12, 27-12, 3-1, 31-1, 28-2, 27-3. De schaatsverhuur is dan ook open.

Terug naar het nieuwsoverzicht