Nieuws

​Buffelmarathons op maandag 16 en 23 maart om 20.00 uur

1 maart 2020
De IJsbaan Haarlem biedt je de mogelijkheid om op maandag 16 en 23 maart het schaatsseizoen met buffelmarathons af te sluiten. Hoeveel rondjes en met welke snelheid kun jij rijden? De buffelmarathons zijn echt bedoeld voor iedereen: recreanten, wedstrijdrijders. Je hoeft geen lid te zijn van een ijsclub of een wedstrijdlicentie te hebben. Deze buffelmarathons staan op voor iedereen.

Wat gaan wij doen:
  • 50 ronden op 55-50 seconden per ronde
  • 75 ronden op 50-45 seconden per ronde
  • 100 ronden op 45-40 seconden per ronde
Wat is een buffelmarathon? Je kiest een groep en rijdt vervolgens achter een 'buffel' aan. De laatste 5 ronden mag je los gaan: dan gaat het er om wie als eerste van de groep de finishstreep overkomt. Om te bepalen wie als eerste over de streep komt, moet je wel een transponder dragen. Zonder transponder mag je overigens wel meedoen. Overstappen van de ene naar de andere groep mag. Een paar rondjes rust houden ook.

Kosten: geen. Deelname is gratis. Je moet wel een entreekaartje voor de ijsbaan kopen. Je kunt op de avond contant of met je pinpas betalen.

Veiligheid: helm op (fietshelm mag, maar liever een schaatshelm), handschoenen en snijvaste enkelbeschermers aan. Helm, handschoenen en enkelbeschermers zijn verplicht. Wij raden je aan om ook snijvaste scheenbescherming te dragen. 

Inschrijven doe je door op onderstaande blauwe knop te drukken. Je komt dat in Google Docs (formulier) waarmee je je direct kunt inschrijven. Op beide avonden kun je je ook inschrijven vanaf 19.00 uur in de hal van de IJsbaan. Wij stellen het zeer op prijs als je inschrijft via de voorinschrijving. De marathons gaan door bij tenminste 20 deelnemers. Schrijf je in  via de voorinschrijving. Op 15 en 22 maart krijg je een bericht via de mail of de marathon doorgaat. Ook op Facebook publiceren wij dit.

Inschrijven voor 16 maart, doe je door hier te klikken
Inschrijven voor 23 maart, doe je door hier te klikken

Leuk als je meedoet.


 

Terug naar het nieuwsoverzicht