Nieuws

Schoolschaatsen en IJstijd

1 maart 2020
Schoolschaatsen en IJstijd
De J.C. Ruigrok Stichting en de Rabobank Haarlem e.o. hebben dankzij genereuze subsidies schoolschaatsen mogelijk gemaakt voor een aantal basisscholen uit de Haarlemmermeer en Zuid-Kennemerland. Dankzij deze subsidie konden scholen uit Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Leimuiden, Kudelstaart, Rijsenhout en Noordwijk voor een heel bescheiden bijdrage zijn de leerlingen met de bus naar Haarlem vervoerd. In totaal zijn op deze manier ruim 1100 kinderen van 12 basisscholen naar de IJsbaan Haarlem gekomen. 

IJstijd! en de KNSB
In het kader van de landelijke campagne IJstijd! van de KNSB, die bedoeld is om kinderen te enthousiasmeren voor de schaatssport, kregen de scholen die met de bus gekomen zijn een leuke en inspirerende schaatsles. Voor iedere klas had Jacques 't Hoen, de voorzitter van de Baanvereniging Haarlem een aantal vrijwilligers gecharterd van ijsclubs uit Kudelstaart (VZOD), Leimuiden (Nut en Vermaak), Rijsenhout (Blauwe Beugel) en Noordwijk (Noordwijkse IJsclub). Voor de schaatsinstructie werd gebruik gemaakt van spelmaterialen die door de KNSB en zijn partners ter beschikking zijn gesteld. Schaatsen blijft een groot feest voor de kinderen.

Diploma en voucher
De kinderen kregen na afloop van de les een schaatsdiploma en ging naar huis met een brief op zak waarin zich een voucher bevindt, waarmee zij nog een keer gratis mogen komen schaatsen op het ijs in Haarlem. 

Dank
De IJsbaan Haarlem, wil mede namens de Baanvereniging Haarlem, de organisaties, stichtingen, vrijwilligers en vele andere bedanken die dit project hebben mogelijk gemaakt. Ruim 1100 kinderen hebben weer ervaren hoe leuk schaatsen is. Schaatsen zit in het DNA van Nederland, zelfs in dat van nieuwkomers. Dat is mooi om te zien. Daarom gaat veel dank uit naar: de Rabobank Haarlem e.o., de J.C. Ruigrok Stichting, OneFit Unlimited, Hercules ICT en Swier sleutel- en slotenservice voor ondersteuning van dit schoolschaatsproject.

Terug naar het nieuwsoverzicht