Nieuws

IJsbaan Haarlem is gesloten

13 maart 2020

In overeenstemming met de landelijke richtlijnen en de adviezen van de KNSB en het NOC-NSF heeft de IJsbaan Haarlem besloten om vandaag (13 maart) om 17.00 uur de deuren voor de rest van het schaatsseizoen te sluiten. Zowel de 400meter- als de 30x60meterbaan zijn vanaf dat moment gesloten. Dit geldt ook voor de schaatsverhuur en het restaurant. Hiermede komt - helaas - een vroegtijdig einde aan het schaatsseizoen 2019-2020. Wij gaan er van uit dat u begrip heeft voor dit besluit, dat genomen is om besmetting met en verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. 

De IJsbaan Haarlem neemt dit besluit in lijn met de adviezen van het NOC*NSF. Deze sportkoepel adviseert om alle sportevenementen, waaronder de competitie-, oefen- en trainingswedstrijden af te gelasten. De oproep van het kabinet om in heel Nederland sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen, wordt door de KNSB vertaald met de adviezen om alle clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroepen niet te laten doorgaan. 

De ijsbaan beseft dat dit bericht voor velen een teleurstelling met zich meebrengt. Deze ingrijpende maatregel heeft de ijsbaan genomen In het belang van de gezondheid van de sporters en medewerkers van de ijsbaan en zijn partnes. We hopen dat jullie gevrijwaard blijven van het virus en wensen jullie - ondanks alle onzekerheid - een mooie zomer toe.

Directie en bestuur IJsbaan Haarlem.


Terug naar het nieuwsoverzicht