Scholen

Kom met je klas of school of naschoolseopvang schaatsen op de IJsbaan Haarlem


Schoolschaatsen op de IJsbaan Haarlem

IJsbaan Haarlem beschikt over een 400meter- en een 30x60meterbaan. Om het schaatsen te leren of een spelletje ijshockey te spelen is de 30x60meterbaan is een schitterende plek. Voor de meer geoefende schaatser is er de 400meterbaan. Zowel de 400meter- als de 30x60meterbaan zijn overkapt. Je kunt dus altijd droog schaatsen op de IJsbaan Haarlem. 

Tarieven 2018-2019

Voor scholen en naschoolse- of buitenschoolseopvang geldt in seizoen 2018-2019 een toegangstarief van € 3,40 per persoon. Wel dien je het bezoek vooraf per e-mail te melden aan de kassa van de ijsbaan. Stuur daartoe een mailtje naar  De speciale tarieven voor het onderwijs en diverse vormen van opvang gelden alleen overdag (zie praktische informatie voor actuele openingstijden) en niet in de schoolvakanties of in het weekend.

Gereduceerd tarief in oktober en november

Als je in oktober of november met de klas komt schaatsen, dan betaal je slechts € 2,90 per persoon. Ook nu geldt dat je het bezoek met de school of klas vooraf dient te aan te melden. 

Docent gratis toegang

Per klas mag 1 docent gratis mee naar binnen, andere begeleiders kunnen voor hetzelfde tarief als de jeugd mee komen schaatsen. Het schooltarief is alleen geldig na reservering en alleen op werkdagen (schooldagen) tussen 8.00 en 16.00 uur. Begeleiders of docenten die niet gaan schaatsen kunnen - vanzelfsprekend - gratis naar binnen. 

Reserveren/betalen

Wil je als school in aanmerking komen voor dit scholentarief, dan kan dat alleen als de groep tijdig (minimaal 24 uur van tevoren) is aangemeld én als het verschuldigde bedrag als geheel in één keer wordt afgerekend. Dat kan contant, maar mag ook op rekening (wel € 5,00 administratiekosten als de ijsbaan een factuur moet versturen). Indien voor facturatie wordt gekozen, dan telt de kassamedewerker bij binnenkomst het aantal personen. De begeleidende docent tekent de kassabon daarma af bij de kassa. Vervolgens zorgt de IJsbaan Haarlem voor facturatie. Er wordt per maand gefactureerd.

Na aanmelding per e-mail volgt een bevestiging van het bezoek, tenzij er op het gewenst datum of tijdstip reeds te veel scholen/leerlingen op de baan aanwezig zijn. Stuur jouw e-mail naar , dan kunnen wij de reservering  bevestigen.

Schaatshuur

Voor leerlingen en begeleiders bestaat de mogelijkheid om schaatsen te huren. Deze geslepen schaatsen kun je huren bij de schaatswinkel in het complex. Het telefoonnummer van de schaatsverhuur is 023-5275997, website: www.engelbertsport.nl

Lessen

In overleg met schaatsschool Kras Sport is het mogelijk de leerlingen les te geven. Voor informatie over groepslessen voor scholen kun je bellen naar telefoonnummer 023-5379944 of e-mailen naar:

Spelregels en veiligheid bij het schaatsen

Tijdens het schoolschaatsen is het baanreglement van toepassing. De leerlingen zijn verplicht handschoenen te dragen tijdens het schaatsen. Raadt de leerlingen aan om een muts of helm op te zetten. Zorg er s.v.p. voor dat de leerlingen niet tegen de schaatsrichting in schaatsen en zie er op toe dat zij niet op de airboarding gaan zitten: die is daarvoor niet gemaakt. Laat de leerlingen rekening houden met andere gebruikers van het ijs. Als het ijs van de 400meterbaan wordt gedweild dienen de leerlingen stil te staan bij de airboarding (buitenzijde van de baan). Dank voor de medewerking!

Meer informatie

Voor meer informatie over schoolschaatsen kunt u mailen naar Tijdens het seizoen kun je ook bellen met onze kassamedewerkers. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 023-5254000.