Topsport IJs

Komend seizoen is er net als vorig jaar weer topsportijs beschikbaar. Doel is ideale trainingsomstandigheden te scheppen voor talentontwikkeling en topsport. In dit uur kun je ongehinderd op topsnelheid trainen. Om die reden is het aantal deelnemers per training gelimiteerd.
Hieronder staan de voorwaarden voor deelname.

Wie hebben toegang tot de topsporturen?
In principe zijn rijders van alle banen welkom. Talenten (Junioren B en ouder), topsporters en (marathon)teams kunnen een aanvraag doen via de mail: . Het RTC Noordwest zal, als erkend Regionaal Talenten Centrum van de KNSB, de aanvraag samen met de IJsbaan Haarlem beoordelen, zodat het topsportkarakter van de ijsuren gewaarborgd blijft.
 
Richtlijnen voor deelname
Om een indicatie van het gewenste niveau te geven, zijn richtlijnen opgesteld. Het gaat om Europese tijden gereden in het voorafgaande seizoen. De richtlijnen zijn < 41.70 (500m) en/of < 2.10.50 (1.500 m) en/of < 4.29.00 (3 km) en/of < 7.35 (5 km). Voor dames en heren gelden dezelfde richtlijnen. RTC Noordwest, baanselecties binnen het verzorgingsgebied van RTC Noordwest en de talentengroep Haarlem (+/- 14 junioren C) hebben een voorrangspositie en kunnen, bij tijdige aanmelding, deelnemen aan de topsporturen ongeacht de gereden tijden.
 
Aantallen rijders per uur
Het aantal deelnemers is gemaximaliseerd tot 70 rijders voor de dinsdag en de donderdag en voor de vrijdag geldt een maximum van 90 rijders.

Tijdstippen
De volgende topsporturen zijn beschikbaar:
  • dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur (maximaal 70 rijders)
  • donderdag van 17.00 tot 18.00 uur (maximaal 70 rijders)
  • vrijdag van 18.00 tot 18.35 uur – (5 min. dweil) – 18.40 tot 19.15 uur (maximaal 90 rijders) 

Data seizoen 2019-2020
De beschikbaarheid van topsportijs is van dinsdag 1 oktober 2019 t/m vrijdag 6 maart 2020. In de kerstvakantie gelden andere tijden en voorwaarden, zie hieronder.
 
Kerstvakantie
In de kerstvakantie is het topsportijs niet beschikbaar. In deze periode kan wel 18.30 tot 19.25 uur geschaatst worden op de volgende data: maandag 23, vrijdag 27 en maandag 30 december en verder op donderdag 2 en vrijdag 3 januari. Dit is, voor wat betreft de maandag- en donderdagavonden mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met Baanvereniging Haarlem. Let op: ook schaatsers vanuit de georganiseerde sport maken op deze data gebruik van het ijs.
 
Kosten
Voor een seizoensabonnement betaal je het volgende:
  • 1 keer per week, € 145,00
  • 2 keer per week, € 265,00
  • 3 keer per week, € 365,00
  • losse kaartverkoop € 12,50 per keer

Aanvraag Abonnementen
Een aanvraag indienen om gebruik te maken van de topsporturen? Stuur een mail naar
Wilt u daarbij het volgende aangeven:
naam (voor- en achternaam) + eventueel naam team/trainer
postcode + huisnummer
geboortedatum
abonnementskeuze voor 1, 2 of 3 keer per week *
voorkeursdag(en) * 

 * Er kan incidenteel van dag gewisseld worden. Stel je koopt een seizoensabonnement (met voorkeur) voor de dinsdag en donderdag (dus 2 dagen per week), maar je kunt die donderdag niet en wel die vrijdag in dezelfde week, dan is dat geen probleem omdat we de magneetpas instellen op het aantal abonnementen per week (dit aantal geldt overigens ook voor de kerstvakantie).

Losse kaartverkoop
Naast abonnementen is het ook mogelijk om incidenteel gebruik te maken van het Topsportijs. Hiervoor kunnen losse kaarten bij de kassa gekocht worden. Wel dient u eerst een verzoek in te dienen bij ">
 
Vragen
Heb je nog vragen? Mail of bel dan naar Rob Kleefman, directeur IJsbaan Haarlem ("> of 023 525 4000).