Bavarian Curling

Bavarian Curling op de IJsbaan (60 minuten).

Op IJsbaan Haarlem kun je een clinic Bavarian Curling (Eisstockschiessen) boeken. Dit spel wordt veel in de duitstalige Alpenlanden gespeeld. Het spel is verwant aan curling en kan door jong en oud beoefend worden. Bavarian Curling wordt gespeeld met Eisstocken van 3,8 kilo. Eisstocken zijn gemaakt van hout en metaal. De bedoeling van Bavarian Curling is om de Eisstocken zo dicht mogelijk bij het doel (de daube) te krijgen. Dit gebeurt door de Eisstock te werpen zodat deze over het ijs naar de daube glijdt. De kracht en snelheid waarmee Eisstocken geworpen worden, maar ook precisie en teamwerk bepalen welk team wint. Wat de spelregels en manier van spelen betreft lijkt Bavarian Curling sterk op jeu-de-boule.

Spelregels Bavarian Curling - teamsport
Bavarian Curling (Eisstockschiessen) wordt in principe gespeeld in teams van vier spelers. Twee teams spelen tegen elkaar. De bedoeling van het spel is dat de teams proberen hun Eisstocken dichterbij de zogeheten Daube (een zwart rubberen puck) te krijgen dan het andere team. Dit kan een team bereiken door ofwel de Eisstocken dichtbij de Daube (puck) te spelen, danwel door een Eisstock van de tegenstander weg te kaatsen. Slechts Eisstocken die binnen het spelveld (3 x 6 meter) liggen zijn geldig. Eén wedstrijd bestaat uit 6 ronden: per ronde (Durchgang/Kehre) krijgt maar één team punten krijgen. Afhankelijk van de positie van de Eisstocken kan een team per ronde maximaal 6 punten behalen. Preciese en vooral teamtactiek bepalen welk team wint.

Clinic Bavarian Curling
Een professionele instructeur begeleidt de clinics Bavarian Curling. Allereest legt de instructeur het spel uit, met nadruk op het teamwerk dat nodig is om te winnen. Daarna oefenen de deelnemers een minuut of vijf met het werpen van de stenen. Vervolgens speelt de groep ten minste twee wedstrijden met in totaal 12 ronden. Waneer de groep uit ten minste twaalf deelnemers bestaat, is het mogelijk om een competitie te spelen met vier teams op twee verschillende Eisstockbanen.
Kosten en maximaal aantal deelnemers
De kosten voor de clinics Bavarian Curling zijn € 19,50 p.p. te voldoen aan de kassa (contant of pin). De prijs is all-in dus inclusief entree ijsbaan, begeleiding door een professionele instructeur en het gebruik van alle spelmaterialen. Je speelt dit spel ongeveer een uur op het overdekte middenterrein waardoor jouw bedrijfsuitje - letterlijk - nooit in het water kan vallen. De clinics kunnen geboekt worden vanaf 8 personen. De sport wordt idealiter gespeeld met teams van 4 personen (teams van 3 of 5 zijn echter ook mogelijk). Er zijn vijf Bavarian Curling banen op het midden terrein. Dit betekent dat er met 40 personen tegelijkertijd gespeeld kan worden en er - bovendien - een mooie competitie gespeeld kan worden. 

Bavarian Curling - Eisstockschiessen (Stock Sport)
Bekijk de volgende video op YouTube met een goede uitleg en beeld van het spel (in Duits).


Dit is de link naar de video op YouTube: https://youtu.be/Mb0q1ablOroBegeleiding instructeurs
De clinics worden begeleid door professionel instructeurs. 
Groepen t/m 14 personen één instructeur
Groepen t/m 24 persoen twee instructeurs
Groepen > 24 peronen drie instructeurs
Groepen > 34 personen vier instructeurs

Wanneer kun je Bavarian Curling spelen
Een clinic Bavarian curling  kan plaatsvinden op/tussen de volgende tijden:

 maandag 08.30 - 16.30  
 dinsdag 08.30 - 16.00 19.30 - 21.30
 woensdag 08.30 - 17.00 19.30 - 21.30
 donderdag 08.30 - 17.45 19.30 - 21.30
 vrijdag 08.30 - 17.00 19.30 - 21.30
 zaterdag 12.00 - 16.00  
 zondag 09.30 - 16.00  


Arrangementen - Apfelstrudel,  biertje/frisje of een winterse maaltijd?
Een Beiers tintje en extra sfeer aan jouw clinic? Dat is mogelijk: begin het uitje of sluit de clinic af met thee/koffie of warme chocolademelk en warme Apfelstrudel in het gezellige restaurant op de ijsbaan. Je kunt ook kiezen voor een arrangement met een frisje, wijntje of een (speciaal) biertje en 2 warme hapjes bittergarnituur per persoon. De kosten van deze arrangementen zijn € 25,00 per persoon. Ook is het mogelijk de clinic te combineren om een winterse warme maaltijd. Neem voor de mogelijkheden van een winterse maaltijd contact op het Maartens Café. Tel. 023-5260304, website: www.restaurantijsbaan.nl

Boeken of meer informatie
Voor boekingen of voor meer informatie kunt u contact opnemen met  Cheryl Mentjox van de ijsbaan, telefonisch te bereiken op 023-5254000 of per email op ">. Wilt u meer inhoudlijke informatie over het spel Bavarian Curling en de spelregels, bel dan met Michiel Kersten: 06 1005 7228.